Splošni pogoji poslovanja

Dobrodošli na spletni strani Linderior

Pomen izrazov navedenih v teh splošnih pogojih prodaje in nakupa

Prodajalec Linderior doo za proizvodnjo, trgovino in storitve
Nikola Tesla 10
40323 Prelog
OIB: 21937564180
MBS: 070197987
MB: 05724929
Registrsko sodišče: Gospodarsko sodišče v Varaždinu
Elektronski naslov: info@linderior.com
Lastnica: Sabina Gosarić

www.linderior.com – spletna stran v lasti prodajalca
Kupec – vsaka oseba, ki je po ogledu izdelka ali storitve naročila izdelek ali storitev.
Uporabnik – vsaka oseba, ki uporablja spletno stran “www.linderior.com” z namenom oddaje naročila za izdelke, ki se na njej oglašujejo, ali pridobivanja informacij o določenem izdelku.
Uporaba “www.linderior.com” – dostop do strani www.linderior.com za pridobitev informacij o njeni vsebini in/ali za oddajo naročila izdelka
Izdelki – vsi izdelki, ki so označeni na “www.linderior.com”, in jih je možno naročiti preko obrazca.

splošni pogoji poslovanja
1. Splošni pogoji poslovanja oziroma pogoji in pravila nakupa se nanašajo na naročanje in nakup izdelkov, objavljenih na spletnem mestu Linderior, to je spletni domeni www.linderior.com v lasti prodajalca.
Uporabnik spletnega mesta www.linderior.com/kupec z uporabo teh spletnih strani potrjuje, da je seznanjen s Splošnimi pogoji poslovanja in se z njimi strinja. Šteje se, da z naročilom v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja. Z uporabo teh spletnih strani uporabnik potrjuje, da je seznanjen in se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja in uporabe. Nosilec vseh pravic na spletnem mestu www.linderior.com je podjetje Linderior doo, katerega lastnica je Sabina Gosarić (v nadaljevanju prodajalec). Lastnik spletne strani www.linderior.com je Linderior doo
2. Pogoji uporabe predpisujejo pogoje in pravila za Uporabnike in se nanašajo na uporabo spletne strani www.linderior.com. Z uporabo spletnega mesta uporabniki izjavljajo, da se strinjajo s Splošnimi pogoji poslovanja in uporabe ter soglašajo z uporabo spletnega mesta www.linderior.com v skladu z njimi. Uporabnikom svetujemo, da se pred nakupom seznanijo s temi pogoji in jih redno pregledujejo, da se seznanijo z vsemi pravicami in obveznostmi.
3. Pravica do uporabe spletne strani je osebna pravica uporabnika in je ni mogoče na noben način prenesti na druge fizične ali pravne osebe, prav tako noben uporabnik ni pooblaščen za registracijo drugih fizičnih ali pravnih oseb.
4. Nakupa ni mogoče opraviti neposredno na spletni strani www.linderior.com, temveč je potrebno kontaktirati prodajalca (Linderior doo) preko kontaktnega obrazca, ki je na voljo na strani www.linderior.com/kontakt ali po elektronski pošti: info@linderior.com.
5. Kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena v trenutku prejema pisne potrditve kupca o sprejemu ponudbe, ki jo je poslal prodajalec, ali pisnega potrdila o plačilu po predračunu, ki ga je poslal kupec.
6. Kupec je lahko le polnoletna in poslovno sposobna oseba. V imenu in za račun mladoletnih in poslovno popolnoma nesposobnih oseb lahko sklepajo pogodbe njihovi zakoniti zastopniki ali skrbniki, poslovno delno sposobne osebe pa lahko sklenejo pogodbo le s soglasjem zakonitega zastopnika ali skrbnika. Prodajalec ne odgovarja za dejanja v nasprotju s tem določilom.
7. Uporabnik je ob izpolnjevanju obrazca za registracijo dolžan posredovati točne, popolne in veljavne osebne podatke. V nasprotju s tem pooblašča prodajalca, da takemu uporabniku onemogoči dostop ali izvajanje vseh ali dela storitev, ki jih ponuja www.linderior.com.
7. Uporabnik je seznanjen z dejstvom, da občasno prihaja do prekinitev storitev ali dogodkov, na katere Linderior doo ne more vplivati, in se strinja, da Linderior doo ni odgovoren za morebitne izgube podatkov, do katerih lahko pride med prenosom informacij na internetu. Uporabnik se strinja in sprejema, da je lahko dostop do spletnega mesta včasih prekinjen, začasno nedosegljiv ali onemogočen.
8. Podjetje Linderior doo si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila, če meni, da je potrebno, prekliče ali spremeni vsebino Splošnih pogojev poslovanja, ponudbo izdelkov, ceno izdelkov ali vsebino spletno mesto www.linderior.com. Zato so uporabniki dolžni pred vsako uporabo spletnega mesta www.linderior.com pregledati vsebino Splošnih pogojev. Nasprotno dejanje odvezuje prodajalca vsakršne odgovornosti. Navedene spremembe začnejo veljati z objavo na www.linderior.com.
9. Za uporabo te spletne strani www.linderior.com je izključno odgovoren uporabnik. Prodajalec se oprošča vsakršne odgovornosti za škodo, ki bi nastala ob obisku spletne strani www.linderior.com kot posledica nezakonitih dejanj tretjih oseb, računalniških virusov, prekinitve komunikacijske linije, nepooblaščenega dostopa, neprimernega vedenja, malomarnosti in všečka in drugih primerih, za katere ne odgovarja prodajalec. Prodajalec je prost vsakršne odgovornosti v primeru okoliščin, ki onemogočajo uporabo spletnega mesta www.linderior.com. Pogoji tega poglavja se nanašajo na celotno vsebino spletne strani www.linderior.com.
10. Vse vsebine, objavljene na spletnem mestu, so objavljene zaradi lažje izbire kupca pri nakupovanju. Za nenamerne napake ne odgovarjamo.
11. Linderior doo vsa gradiva, fotografije in besedila objavlja na spletnem mestu v dobri veri, da bo kupcu olajšala izbiro pri nakupovanju. Prodajalec ne jamči, da fotografije izdelka v celoti ustrezajo videzu samega izdelka. Za morebitne nenamerne napake v opisu izdelka ne odgovarjamo. Med dejanskim izdelkom in fotografijo izdelka ter opisanega izdelka na teh straneh lahko pride do minimalnih razlik, v kolikor proizvajalec spremeni katero od lastnosti izdelka. Vse opise redno in temeljito preverjamo.
12. Za pogoje poslovanja se uporablja Zakon o varstvu potrošnikov (UL 41/14, 110/15).
13. Podatki o prodajalcu:
Sedež prodajalca: Podjetje Linderior doo za proizvodnjo, trgovino in storitve
Nikola Tesla 10
40323 Prelog
Geografski naslov podjetja:
Linderior doo za proizvodnjo, trgovino in storitve, Mlinska 12, 40320 Donji Kraljevec e-naslov: info@linderior.com
Lastnica: Sabina Gosarić

Erste&Steiermärkische Bank dd, Zagreb
IBAN:
WATT

OIB: 21937564180,
MB: 070197987

Pogoji in pravila nakupa in prodaje
Prodajne pogoje lahko shranite na svoj računalnik ali pa jih natisnete s klikom na ikono »natisni« v brskalniku. Če se s temi prodajnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da tega mesta ne uporabljate. Upoštevajte, da si pridržujemo pravico do spreminjanja prodajnih pogojev in da jih morate redno pregledovati. Če je katera koli sprememba prodajnih pogojev za vas nesprejemljiva, prenehajte uporabljati te strani. Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, se bo štelo, da ste sprejeli vse spremembe. Ti prodajni pogoji določajo postopek naročanja, plačila, dostave in reklamacije izdelkov, ki so na voljo na teh straneh.
14. Naročanje.
Izdelke naročite tako, da neposredno kontaktirate prodajalca na www.linderior.com/kontakt. Podatke je potrebno izpolniti in poslati preko kontaktnega obrazca na strani www.linderior.com/kontakt ali na e-mail info@linderior.com. Po prejemu vašega povpraševanja vam bomo na navedeni kontaktni e-mail poslali predračun s ponudbo in podatki za plačilo. Izdelek se šteje za naročenega v trenutku, ko prejmemo plačilo po poslani ponudbi ali predračunu na transakcijski račun. Če po prejetem plačilu naročila ne bomo mogli izpolniti, bomo vrnili denar in prekinili pogodbo. Prodajalec se zavezuje, da bo vse naročene izdelke dostavil v roku največ 10 delovnih dni in si pridržuje pravico do zavrnitve naročila brez pojasnila. Prodajalec si pridržuje pravico, da v primeru suma zlorabe naročila ne dostavi.
15. Sprejem prodajnih pogojev.
Za uspešno oddajo naročila je potrebno obkljukati polje, ki potrjuje, da ste seznanjeni s prodajnimi pogoji, navedenimi na spletni strani www.linderior.com, in da jih sprejemate. Če prodajnih pogojev ne sprejmete, vam sistem ne bo omogočil uspešnega pošiljanja naročila.
16. Potrditev naročila po elektronski pošti.
Obvestilo o uspešno izvedenem naročilu bo skupaj s ponudbo ali predračunom prodajalca poslano na e-naslov, ki ste ga navedli v naročilu (Potrditev naročila). V trenutku sprejema ponudbe se šteje, da je pogodba sklenjena. Ponudba prodajalca bo vsebovala podatke o vašem naročilu, ceni in predvidenem roku dostave naročila. Vaša odgovornost je, da nas kontaktirate in nam čim prej sporočite, če je v vašem naročilu napaka. Če tega ne storite, se strinjate, da bo napačno naročilo poslano na vaš naslov. Potrditev naročila generira prodajalec in jo posreduje kupcu ob zaključku naročila.
17. Plačilo.
Vse cene so izražene v evrih (EUR) in kunah (HRK). Pretvorba fiksnega menjalnega tečaja je 1 EUR = 7,53450 HRK. Cene so primarno izražene v evrih, prikaz cen v kunah pa izberete s pritiskom na gumb “Izberi valuto”. Artikle dostavljamo po cenah, veljavnih na dan naročila. Linderior doo (Prodajalec) si pridržuje pravico do spremembe cene katerega koli izdelka kadarkoli.
18. Načini plačila.
Kupec se zavezuje, da bo naročene artikle plačal prodajalcu: z nakazilom na transakcijski račun (internet bančništvo ali splošna položnica).
Vsa plačila se izvajajo v evrih.
19. Predračun / račun.
Račun bo poslan na vaš elektronski naslov takoj po prejemu naročila. Račun vam bomo izročili takoj po prejemu plačila kupca po ponudbi ali predračunu prodajalca. Račun si lahko natisnete ali shranite na svoj računalnik. Za vsa vprašanja v zvezi z računi / predračuni, kot tudi glede izdaje R1 računov – nas kontaktirajte na info@linderior.com.
20. Postopek za izdajanje računov R1.
Če želite račun R1, morate to poudariti ob nakupu (v polju Opomba) ali s sporočilom na info@linderior.com. V sporočilu nam navedite naslednje podatke: naziv podjetja, naslov podjetja in OIB. Po prejemu plačila vam bomo na vaš e-mail poslali račun R1.
21. Dostava.
Kraj dostave vaših izdelkov bo kraj, naveden v vašem naročilu. Izdelke, ki se dostavljajo na območju Republike Hrvaške, dostavlja trgovsko podjetje GLS Croatia doo
Prodajalec si pridržuje pravico, da pošiljko pošlje s katero koli drugo dostavno službo, če meni, da je to v določenem trenutku potrebno za izpolnitev pogodbenih pogojev, to je za dostavo izdelka kupcu.
22. Cena dostave.
Dostava je brezplačna za vsa ogledala do velikosti 90 x 90 cm, če je ogledalo pravokotno, do 120 x 50 cm.
Vsa velika ogledala (do 200 cm) dostavimo brezplačno na območju Čakovca, Varaždina, Zagreba in okolice, medtem ko je za ostalo Hrvaško potrebno dostavo po individualnem dogovoru z doplačilom.
23. Pakiranje blaga.
Izdelki bodo zapakirani in zaščiteni tako, da se ne morejo poškodovati z običajnim ravnanjem med transportom. Kupec je dolžan pošiljko prevzeti in jo pregledati pred dostavljalcem, vse v izogib naknadnim reklamacijam zaradi možnosti poškodbe pošiljke med dostavo, ter jih takoj prijaviti dostavljalcu, ki je blago dostavil, ali zavrne prevzem pošiljke z vidnimi zunanjimi poškodbami. Kupec je dolžan blago ob prevzemu podpisati na dobavnici in na dobavnici označiti vse pripombe v zvezi z dobavo (poškodba embalaže, manko ipd.) ter jo nato izročiti dostavljalcu, ki ga bo vzel kot potrdilo o dostavi / prevzemu.
24. Postopek dostave.
Po tem, ko Prodajalec vaš paket preda dostavni službi, boste na e-mail prejeli potrdilo, v katerem bo na voljo vaša številka pošiljke ter sprememba statusa pošiljke (npr. sprememba naslova za dostavo, sprememba dostave). datum itd.). V kolikor vas ni na mestu dostave, ki je navedeno v naročilu, vas bo dostavljalec kontaktiral naknadno ali na navedenem kontaktu pustil Obvestilo o prispetju pošiljke, da se dogovorite za naslednji rok dostave. V primeru, da naročila ne prevzamete in se paket vrne nam kot pošiljatelju, vas bo prodajalec kontaktiral, da vam izdelek ponovno dostavi na vaše stroške.
25. Dobavni rok.
Dobavni rok je 4-10 delovnih dni in začne teči od prejema naročila. Rok, potreben za izdelavo ali dostavo, pa se lahko razlikuje, čas dostave, naveden na straneh in v potrditvi naročila, pa je le okviren. Razumno si bomo prizadevali za dostavo blaga v določenem roku, vendar ne prevzemamo nobene odgovornosti, če naročilo ne bo dostavljeno v določenem času.
26. Vračilo/pritožba.
Kupec je dolžan kupljen izdelek ali izdelke ob prevzemu pošiljke pregledati. Če ima izdelek ali embalaža stvarno napako, lahko kupec zavrne prevzem pošiljke. Enako pravilo velja za preverjanje vsebine paketa (ali dobavljeno blago v celoti ustreza naročenemu).
V primeru reklamacije napake, ki je ni bilo mogoče ugotoviti ob prevzemu blaga, je potrebno reklamacijo posredovati preko elektronske pošte: info@linderior.com ali pisno na naslov prodajalca, skladno z zakonskimi pogoji. in roki.
27. Pogoji vračila nerabljenega blaga (pravica do enostranske odpovedi pogodbe)
1. Pravico imate, da v 15 dneh od dneva dostave na daljavo kupljenega izdelka enostransko prekinete pogodbo brez navedbe razloga.
2. Da bi lahko uveljavljali pravico do enostranske odpovedi te pogodbe, vas prosimo, da nas o vaši odločitvi o enostranski odpovedi pogodbe pred iztekom veljavnosti obvestite z nedvoumno izjavo, poslano po elektronski pošti na: info@linderior.com , v katerem navedete ime in priimek osebe, ki ji naročilo preberete, kontaktni telefon, številko naročila ter številko računa, na katerega je potrebno vrniti denar, uporabite pa lahko tudi obrazec za enostransko odpoved pogodba.
3. Rok za enostransko odpoved je 15 dni od dneva sklenitve pogodbe, t.j. od dneva, ko je blago, ki je predmet pogodbe, izročeno potrošniku.
4. Blago v celoti vrnemo na lastne stroške z našo dostavno službo.
5. Rok za vračilo blaga od trenutka odpovedi pogodbe je 14 delovnih dni, razen če ni ustno dogovorjeno drugače. Dan pred prevzemom vas bomo kontaktirali in vam sporočili okvirni termin.
6. Vračilo se izvrši izključno na TRR naročnika v imenu vračila blaga. Vse ostale vrste plačljivih storitev so nevračljive (dostava blaga v določeno nadstropje, pomoč pri nameščanju pohištva ipd.). Vračila denarja in blaga se izvajajo izključno v skladu z zakonodajo Republike Hrvaške. Denar vrnemo v 10 dneh od trenutka odpovedi pogodbe.
7. Kupec je dolžan vrniti nepoškodovan izdelek, v originalni embalaži, na naslov naveden na pošiljki s predhodnim obvestilom na e-mail: info@linderior.com.
.
Navodila za vložitev reklamacije
Na podlagi 10. čl. Zakona o varstvu potrošnikov (Ur. l. št. 41/2014), lahko pritožbo pošljete po elektronski pošti na naslov: info@linderior.com ali pisno na naslov: Linderior doo za proizvodnjo, trgovino in storitve, Nikole Tesla 10, 40323 Prelog.
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov vam bomo na vašo pritožbo odgovorili na enak način, kot nam je bila poslana, v roku 15 dni od prejema pritožbe. V nasprotnem primeru se lahko kupec obrne na Državni inšpektorat ali Društvo za varstvo potrošnikov.
28. Garancija kakovosti.
Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti, da je vsak izdelek, ki ga dostavi, pravilen in brez napak. Posebno pozornost namenjamo izdelavi in ​​pakiranju izdelkov, tako da je stranka z njimi popolnoma zadovoljna. Če se pri izdelavi ali pakiranju izdelka vendarle zmotimo, jamčimo, da bomo napako odpravili v najkrajšem možnem času in v celoti na lastne stroške.

Podatki o prodajalcu:

Glavni štab:
Linderior doo za proizvodnjo, trgovino in storitve
Nikola Tesla 10
40323 Prelog

Ločen naslov za proizvodnjo:
Linderior doo za proizvodnjo, trgovino in storitve,
Mlinska 12, 40320 Donji Kraljevec

OIB: 21937564180
MBS: 070197987
MB: 05724929
Registrsko sodišče: Gospodarsko sodišče v Varaždinu
Osnovni kapital: 2.500,00 EUR v celoti vplačan

Elektronski naslov: info@linderior.com
Telefon: 098/1390-248
Lastnica: Sabina Gosarić

Erste&Steiermärkische Bank dd, (naslov banke: Jadranski trg 3A, 51000 Rijeka, Hrvaška)
IBAN: HR9024020061101143669
SWIFT: ESBCHR22