Narudžba

Proizvode možete naručiti izravnim kontaktom – putem obrasca na stranici Kontakt. Napišite koje ogledalo želite, adresu dostave i kontakt broj (koji navodimo prilikom narudžbe dostavne službe).
Nakon što zaprimimo upit, poslat ćemo ponudu/predračun i podatke za uplatu na dostavljeni kontakt e-mail.
Proizvod se smatra naručenim u trenutku kada zaprimimo uplatu prema poslanom predračunu na transakcijski račun.

Obvezujemo se isporučiti sve naručene proizvode u roku od maksimalno 7 radnih dana te zadržavamo pravo odbiti bilo koju narudžbu bez obveze davanja obrazloženja.

Nautical ogledala
Možete izabrati:
– vrstu konopa (pamuk, juta)
– red konopa (1, 2, 3, 4 ..)
– oblik ogledala (okruglo, ovalno)
– promjer ogledala (30 cm – 82 cm)

Asimetrična ogledala
Možete izabrati veličinu i oblik (ukoliko nemamo željeni oblik u ponudi, pošaljite nam skicu ili fotografiju asimetričnog ogledala)

Narudžbu možete otkazati elektronskim putem – putem kontakt obrasca na web stranici www.linderior.com ili e-mail porukom koju je potrebno poslati na linderior.com@gmail.com. Obzirom da s izradom ogledala krećemo u vrlo kratkom roku od zaprimanja narudžbe i ponosimo se brzinom dostave, molimo da narudžbu otkažete u što kraćem roku.

Ukoliko ste novac za narudžbu već uplatili na transakcijski račun, vratit ćemo vam novac na račun s kojeg je izvršena uplata u roku 3 radna dana od dana otkazivanja narudžbe.

Dostava

Dostava je besplatna za sve proizvode navedene na www.linderior.com stranicama, koji se isporučuju unutar RH.

Ogledala za sada dostavljamo samo unutar granica Republike Hrvatske.

Ogledala na Vašu adresu u pravilu stižu u roku od 5 radnih dana od narudžbe (uključujući vrijeme izrade i slanja), a personalizirana ogledala u roku od maksimalno 9-10 radnih dana nakon narudžbe.

Paket šaljemo na adresu koju zaprimimo putem kontakt obrasca na www.linderior.com web stranici ili putem e-maila.

Pakete dostavljaju dostavne službe DPD Croatia d.o.o.. ili General Logistics Systems Croatia d.o.o (GLS). Status dostave možete pratiti putem DPD ili GLS Tracking aplikacije.

Plaćanje i povrat robe

Linderior ogledala možete platiti uplatom na transakcijski račun naveden u predračunu (Internet bankarstvom ili općom uplatnicom).

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti prihvatiti ove načine plaćanja.

Reklamacije i povrat

Kupljeni proizvod ili proizvode kupac je dužan pregledati prilikom zaprimanja pošiljke. Ukoliko proizvod ili ambalaža imaju materijalni nedostatak, kupac može odbiti zaprimiti pošiljku. Isto pravilo primjenjuje se i za provjeru sadržaja paketa (odgovara li isporučena roba u potpunosti naručenoj robi).

U slučaju reklamacije nedostatka koji nije bilo moguće otkriti pri preuzimanju robe, potrebno je uputiti reklamaciju putem e-maila: linderior.com@gmail.com ili pisanim putem na adresu: Agora Creative Group, obrt za marketing i usluge, Mlinska 12, 40320 Donji Kraljevec, sukladno zakonskim uvjetima i rokovima. 

Reklamacije su moguće u roku od 15 dana od dana isporuke robe. Prodavatelj (Agora Creative Group) će izvršiti povrat novca Kupcu tek nakon što proizvod bude vraćen, odnosno nakon što kupac dostavi dokaz o slanju robe natrag. Kupac mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da vraća proizvod. Kupac je dužan vratiti neoštećeni proizvod, u originalnoj ambalaži na adresu koja je navedena na pošiljci uz prethodnu najavu na e-mail: linderior.com@gmail.com.

Kupljeni proizvod možete vratiti u roku 15 dana od dana isporuke. Potrebno je uputiti zahtjev za povrat putem e-maila: linderior.com@gmail.com ili pisanim putem na adresu: Agora Creative Group, obrt za marketing i usluge, Mlinska 12, 40320 Donji Kraljevec, sukladno zakonskim uvjetima i rokovima. Kupac se u tom slučaju obvezuje vratiti proizvod o svome trošku te u izvornom stanju (svi dijelovi paketa i proizvoda su na broju i neoštećeni) i u originalnoj ambalaži.

Jamstvo kvalitete

Činimo sve kako bi svaki proizvod koji isporučimo bio ispravan i bez greške. Posebnu pozornost obraćamo na izradu i pakiranje proizvoda, kako bi kupac s istima bio u potpunosti zadovoljan. Ako ipak napravimo pogrešku prilikom izrade ili pakiranja proizvoda, jamčimo Vam da ćemo grešku ispraviti u najkraćem mogućem roku i u potpunosti o svome trošku.