Politika piškotkov

O piškotkih
Piškotki so niz informacij, ki jih to spletno mesto shrani v obliki besedilne datoteke na vaš računalnik, tablico ali mobilni telefon, ko ga obiščete. Spletna stran lahko ob vsakem obisku prenese te piškotke iz vašega internetnega brskalnika (Internet Explorer, Mozilla Firefox ali Google Chrome itd.), da vas prepozna in vam prilagodi vsebino. Piškotki praviloma ne vsebujejo informacij, po katerih bi bilo mogoče identificirati osebo, ampak se uporabljajo za identifikacijo brskalnika ali računalnika. To spletno mesto ne more dostopati do drugih datotek v vaši napravi prek piškotkov. Podatki, zbrani s piškotki, so: informacije o brskalniku in operacijskem sistemu, ki ga uporabljate, čas vašega obiska, uporaba funkcij, ki jih ponuja to spletno mesto, pogostost dostopa do tega spletnega mesta, označevanje datotek, do katerih ste dostopali, količino prenesenih podatkov in spletne strani, do katerih ste dostopali prek te spletne strani.
Vrste piškotkov, ki jih uporablja to spletno mesto
Začasni piškotki za vnos uporabnika (id-seje) in/ali trajni piškotki so v nekaterih primerih omejeni na nekaj ur. Uporabljamo jih za shranjevanje vaših preferenc in nastavitev v vaši napravi ter za izboljšanje vaše izkušnje. Na primer shranjevanje vaših osebnih nastavitev v piškotke, kar vam omogoča, da vam ni treba znova in znova nastavljati nastavitev. Poleg tega, če se odjavite od oglasov na podlagi zanimanja, shranimo vaše izbire odjave v piškotek v vaši napravi.
Piškotke uporabljamo, da si zapomnimo informacije, ki nam jih posredujete med brskanjem po spletnem mestu.
Trajni piškotki za prilagajanje uporabniškega vmesnika za čas ogleda strani (ali malo dlje). Uporabljamo jih, da vam omogočimo pošiljanje povratnih informacij na spletni strani.
Piškotki za sledenje vtičnika družbenega omrežja in oglaševalski piškotki tretjih oseb. Piškotke uporabljamo za zbiranje podatkov o vaši spletni dejavnosti in za prepoznavanje vaših zanimanj, tako da vam lahko prikazujemo oglase, ki bi vas morda najbolj zanimali. Prav tako lahko prekličete prejemanje oglasov na podlagi zanimanja, ki vam jih pošiljamo. Piškotke uporabljamo tudi za beleženje, na primer, koliko obiskovalcev je kliknilo na oglas in katere oglase ste videli, tako da se vam isti oglasi ne prikažejo več kot enkrat.
Analitični piškotki. Za zbiranje podatkov o uporabi in učinkovitosti uporabljamo piškotke prvih in tretjih oseb ter druge identifikatorje, npr. jih lahko uporabimo za štetje edinstvenih obiskovalcev spletnega mesta ali storitve in za razvoj drugih statističnih podatkov o delovanju naših spletnih mest in izdelkov ali da ugotovimo, kako delujejo naši izdelki in jih lahko izboljšamo (na primer, uporabljamo piškotke za zbirali bi podatke, ki pomagajo pri porazdelitvi obremenitve). To omogoča delovanje naših spletnih strani.
Na straneh www.linderior.com uporabljamo naslednje piškotke: Google Analytics pixel, Facebook pixel.
Omenjeni piksli (ali piškotki) ne zbirajo nobenih osebnih podatkov (demografskih in podobnih), ampak služijo le za pravočasno in natančno obveščanje glede na vaš interes ter za obveščanje na drugih spletnih mestih o aktualnih izdelkih in posebnih ponudbah.
Namen obdelave podatkov
Piškotke uporabljamo za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in zbiranje statističnih podatkov o obisku. Na podlagi tako pridobljenih podatkov lahko vsebino in zmogljivosti spletne strani lažje prilagodimo vašim potrebam, hkrati pa preverimo učinkovitost prikazovanja njenih vsebin in oglasov. Interakcija med vami kot uporabnikom in samo spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njimi si spletna stran zapomni preference in izkušnje posameznika, kar prihrani čas in naredi brskanje po strani učinkovitejše in prijetnejše.
storitev Google Analytics
Linderior doo z domeno www.linderior.com je uporabnik storitve Google Analytics, preko katere analizira podatke, zbrane z vašo uporabo te spletne strani. Tudi Google Inc. (v nadaljevanju: Google) kot lastnik te storitve te podatke uporablja za namen izboljšave svojih storitev. Če želite izvedeti več o tem, katere podatke Google zbira, kako te podatke uporablja in kako nadzorovati podatke, poslane Googlu, glejte partnersko stran Googlovega pravilnika o zasebnosti. Od storitve Google Analytics se lahko odjavite tako, da namestite naslednji dodatek za brskalnik: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Možnost izbire
Če želite, lahko piškotke omejite, blokirate ali izbrišete tako, da spremenite nastavitve brskalnika, vendar lahko to povzroči nepravilno delovanje spletnega mesta ali onemogočen dostop do določenih vsebin.
Kako onemogočiti piškotke?
Piškotke s tega spletnega mesta lahko kadar koli omejite, blokirate ali izbrišete tako, da spremenite konfiguracijo brskalnika po spodnjih korakih. Čeprav so nastavitve v vsakem brskalniku drugačne, so piškotki običajno konfigurirani v menijih »Osebne nastavitve« ali »Orodja«. Za nadaljnje podrobnosti o konfiguraciji piškotkov v vašem brskalniku glejte meni »Pomoč« v samem brskalniku. Z izklopom piškotkov se odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku. Nastavitve piškotkov lahko nadzirate in konfigurirate v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah piškotkov izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 in 8 • Opera (stran v angleščini) • Safari (stran v angleščini). Če onemogočite piškotke, ne boste mogli uporabljati nekaterih funkcij na naših spletnih straneh. Da bi omogočili najboljšo kakovost storitev in pravilno delovanje teh spletnih strani, priporočamo, da piškotke pustite vključene.
Roki obdelave
Podatki, zbrani s piškotki, se izbrišejo, ko piškotek poteče ali če piškotek izbrišete.
Kontakt
Če imate vprašanja v zvezi z vašimi podatki, zbranimi z uporabo te spletne strani, ali kakršno koli zahtevo, se obrnite na nas:
Po pošti na naslov prodajalca: Linderior doo, Nikole Tesle 10, 40323 Prelog Po elektronski pošti na naslov: info@linderior.com
Zunanje povezave in piškotki
Z uporabo zunanjih povezav na naših spletnih straneh, npr. družbenih omrežjih Facebook in Instagram, boste preusmerjeni na zunanje domene, ki morda uporabljajo piškotke, na katere nimamo vpliva. Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov in podobnih tehnologij na teh domenah, ne prejemamo od njihovih lastnikov ali upraviteljev. Za več informacij o uporabljenih piškotkih in možnostih upravljanja preverite izjave o piškotkih in politike obiskanih domen.
Datum zadnje spremembe: 15.01.2023.