Politika kolačića

O kolačićima
Kolačići su skup informacija koje u obliku tekstovne datoteke na vaše računalo, tablet ili mobilni telefon sprema ova internetska stranica kada ju posjetite. Internetska stranica može povući te kolačiće s vašeg internet preglednika (Internet Explorer, Mozilla Firefox ili Google Chrome i sl.) svaki put kada ju posjetite kako bi vas prepoznala i prilagodila vam svoj sadržaj. Kolačići u pravilu ne sadrže niti jednu informaciju putem koje bi se moglo identificirati osobu, ali se koriste kako bi se identificirali preglednik ili računalo. Ova internetska stranica putem kolačića ne može pristupiti drugim datotekama na vašem uređaju. Podaci koji se prikupljaju putem kolačića su: informacije o pregledniku i operacijskom sustavu koji koristite, vremenu vaše posjete, korištenju funkcija koje ova stranica omogućava, učestalosti pristupanja ovoj internetskoj stranici, oznaci datoteka kojima ste pristupili, količini prenesenih podataka i internetskim stranicama kojima ste pristupili putem ove internetske stranice.
Vrste kolačića koje ova web stranica koristi
Privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) i/ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati u nekim slučajevima. Koristimo ih za pohranjivanje Vaših preferencija i postavki na Vašem uređaju te za poboljšavanje Vašeg iskustva. Na primjer, spremanje Vaših osobnih preferenci u kolačiće što Vam omogućuje da ne morate stalno iznova postavljati preference. Također, ako odustanete od oglasa utemeljenih na interesima, mi pohranjujemo Vaše odabire za odustajanje u kolačić na Vašem uređaju.
Kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda stranice, koristimo ih da bismo zapamtili informacije koje nam dajete.
Trajne kolačiće za prilagodbu korisničkog sučelja za vrijeme trajanja pregleda stranice (ili malo duže). Koristimo ih da bismo Vam omogućili davanje povratnih informacija na web-mjestu. 
Kolačiće dodataka društvenih mreža namijenjene praćenju te promidžbene kolačiće trećih strana. Upotrebljavamo kolačiće za prikupljanje podataka o Vašoj aktivnosti na mreži i prepoznavanju Vaših interesa tako da Vam možemo prikazati oglase koji bi Vas mogli najviše zanimati. Primanje oglasa utemeljenih na interesima koje Vam šaljemo možete i otkazati. Također, upotrebljavamo kolačiće da bismo zabilježili, primjerice, koliko je posjetitelja kliknulo na oglas i koje ste oglase vidjeli tako da Vam se isti oglasi ne prikazuju više puta. 
Analitičke kolačiće. Koristimo kolačiće prve i treće strane te druge identifikatore za prikupljanje podataka o upotrebi i performansama, npr. možemo ih koristiti za brojanje jedinstvenih posjetitelja na nekom web-mjestu ili servisu te za razvoj drugih statistika o radu naših web-mjesta i proizvoda ili da bismo saznali kakve su performanse naših proizvoda, a da bismo ih mogli poboljšati (na primjer, kolačiće koristimo da bismo prikupili podatke koji pomažu u raspodjeli opterećenja). To omogućuje da naša web-mjesta mogu funkcionirati.
Na www.linderior.com stranicama koristimo sljedeće takve kolačiće:Google Analytics pixel, Facebook pixel. 
Navedeni pixeli (ili kolačići) ne prikupljaju nikakve osobne podatke (demografske i slične), već isključivo služe za pravovremeno i precizno informiranje ovisno o vašem interesu, a kako bismo vas na drugim web stranicama informirali o aktualnim proizvodima iposebnim ponudama.
Svrha obrade podataka
Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog doživljaja i prikupljanje statističkih podataka o posjetama. Temeljem tako dobivenih podataka lakše prilagođavamo sadržaj i mogućnosti internetske stranice vašim potrebama, a ujedno provjeravamo učinkovitost prikazivanja njenih sadržaja i oglasa. Interakcija vas kao korisnika i same internetske stranice brža je i jednostavnija uz pomoć kolačića. Pomoću njih, internetska stranica pamti postavke i iskustva pojedinca, čime se štedi vrijeme i pregledavanje stranice čini učinkovitijim i ugodnijim.
Google Analytics usluga
Linderior d.o.o. sa domenom www.linderior.com korisnik je usluge Google Analytics putem koje analizira podatke prikupljene vašim korištenjem ove internetske stranice. Također, Google Inc. (u daljnjem tekstu: Google) kao vlasnik te usluge koristi te podatke i u svrhu poboljšanja svojih usluga. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Mogućnost izbora
Ukoliko želite, možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće promjenom postavki vašeg preglednika, ali bi to moglo rezultirati time da internetska stranica neće raditi kako treba ili će vam pristup određenom sadržaju biti onemogućen.
Kako onemogućiti kolačiće?
Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku. Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom). Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama. U svrhu omogućavanja najbolje kvalitete usluge i pravilnog rada ovih Internet stranica, preporučujemo da kolačiće ostavite uključenima.
Rokovi obrade
Podaci prikupljeni putem kolačića  brišu se nakon isteka vijeka trajanja kolačića ili ako kolačić izbrišete.
Kontakt
Ukoliko imate pitanja vezana uz vaše podatke prikupljene korištenjem ove internetske stranice  ili bilo kakav zahtjev obratite nam se:
Poštom na adresu Prodavatelja: Linderior d.o.o., Nikole Tesle 10, 40323 Prelog E-mailom na adresu: info@linderior.com
Vanjske poveznice i kolačići
Korištenjem vanjskih poveznica na našim internet stranicama, npr. društvene mreže Facebook i Instagram, bit ćete preusmjereni na vanjske domene koje mogu koristiti kolačiće, na što nemamo utjecaja. Podatke prikupljene uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija na tim domenama ne dobivamo od njihovih vlasnika ili upravitelja. Za više informacija o korištenim kolačićima i mogućnostima upravljanja, molimo provjerite izjave i pravila o kolačićima na posjećenim domenama.
Datum zadnje izmjene: 15.01.2023.