Opći uvjeti i uvjeti poslovanja

Dobrodošli na web stranice Linderior

Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima u uvjetima prodaje i kupnje

Prodavatelj Linderior d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge
Nikole Tesle 10
40323 Prelog
OIB: 21937564180
MBS: 070197987 
MB: 05724929
Sud upisa u registar: Trgovački sud u Varaždinu
E-mail: info@linderior.com
Vlasnik: Sabina Gosarić

www.linderior.com – web stranica u vlasništvu Prodavatelja
Kupac – svaka osoba koja je nakon pregleda proizvoda ili usluge naručila proizvod ili uslugu.
Korisnik – svaka osoba koja web stranice „www.linderior.com” koristi u svrhu ostvarivanja narudžbe proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu
Korištenje „www.linderior.com ” – pristup stranici www.linderior.com com radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja narudžbe proizvoda
‍Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „ www.linderior.com”, a koje je moguće naručiti putem obrasca.

Opći uvjeti poslovanja
1. Opći uvjeti poslovanja, odnosno uvjeti i pravila kupnje, odnose se na naručivanje i kupovinu proizvoda objavljenih na Linderior internetskim stranicama, odnosno www.linderior.com web domeni u vlasništvu Prodavatelja.
Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice www.linderior.com / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i Uvjetima kupnje. Smatra se, da se narudžbom u cijelosti prihvaćaju Opći uvjeti poslovanja i Uvjeti kupnje. Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Nositelj svih prava na Internet stranici www.linderior.com tvrtka Linderior d.o.o. vlasnik je Sabina Gosarić (u daljnjem tekstu Prodavatelj). Vlasnik www.linderior.com web stranice je Linderior d.o.o.
2. Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.linderior.com. Korištenjem Internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice www.linderior.com u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama.
3. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. 
4. Kupnju nije moguće izvršiti izravno na web stranicama www.linderior.com, već je potrebno stupiti u kontakt s Prodavateljem (Linderior d.o.o.) putem kontakt obrasca dostupnog na stranici www.linderior.com/kontakt ili e-mailom: info@linderior.com.
5. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je u trenutku zaprimanja pisane potvrde Kupca o prihvaćanju ponude koju šalje Prodavatelj ili pisane potvrde o uplati prema predračunu koji šalje Kupac.
6. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
7. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi www.linderior.com. 
7. Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Linderior d.o.o. te prihvaća da tvrtka Linderior d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen. 
8. Tvrtka Linderior d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice www.linderior.com. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice www.linderior.com pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.linderior.com. 
9. Korištenje ove Internetske stranice www.linderior.com isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici www.linderior.com uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.linderior.com internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice www.linderior.com.
10. Svi sadržaji postavljeni na Internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo. 
11. Linderior d.o.o. sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. Prodavatelj ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su minimalne razlike između stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.
12. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).
13. Informacije o Prodavatelju:
Sjedište prodavatelja:
Poduzeće Linderior d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge
Nikole Tesle 10
40323 Prelog

Zemljopisna adresa poslovanja:
Linderior d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge, Mlinska 12, 40320 Donji Kraljevec
e-mail: info@linderior.com
Vlasnik: Sabina Gosarić

Erste&Steiermärkische Bank d.d., Zagreb
IBAN:
VAT

OIB: 21937564180,
MB: 070197987

Uvjeti i pravila prodaje i kupnje
Uvjete prodaje možete spremiti na Vaše računalo ili ispisati klikom na ikonu “ispiši” u Vašem pregledniku. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima prodaje, nemojte koristiti ove stranice. Molimo, uzmite u obzir da mi zadržavamo pravo modificirati Uvjete prodaje i da biste ih trebali pregledavati periodično. Ako Vam je neka promjena Uvjeta prodaje neprihvatljiva, trebali biste odustati od korištenja ovih stranica. Ako ipak nastavite koristiti ove stranice, smatrat  će se da ste prihvatili sve promjene. Ovim se Uvjetima prodaje utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacije proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. 
14. Naručivanje.
Proizvodi se naručuju izravnim kontaktom s Prodavateljem na stranici www.linderior.com/kontakt . Potrebno je popuniti i poslati podatke putem kontaktnog obrasca dostupnog na stranici www.linderior.com/kontakt ili na e-mail info@linderior.com. Nakon što zaprimimo upit, poslat ćemo Vam predračun sa ponudom i podacima za uplatu na dostavljeni kontakt e-mail. Proizvod se smatra naručenim u trenutku kada zaprimimo uplatu prema poslanoj ponudi ili predračunu na transakcijski račun. Ako nismo u mogućnosti ispuniti narudžbu nakon prihvaćanja plaćanja, vratit ćemo novac i raskinuti ugovor. Prodavatelj se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode u roku od maksimalno 10 radnih dana te zadržava pravo odbiti bilo koju Narudžbu bez obveze davanja obrazloženja. Prodavatelj zadržava pravo neisporuke narudžbe ako postoji sumnja na zlouporabu. 
15. Prihvaćanje Uvjeta prodaje.
Za uspješno slanje narudžbe, potrebno je označiti„kućicu“ kojom potvrđujete da ste upoznati s Uvjetima prodaje navedenim na web stranicama www.linderior.com te da iste prihvaćate. Ako ne prihvatite Uvjete prodaje, sustav Vam neće omogućiti uspješno slanje narudžbe.
16. E-mail potvrda narudžbe.
Obavijest o uspješno izvršenoj narudžbi, zajedno s ponudom ili predračunom Prodavatelja stiže Vam na e-mail adresu navedenu u Vašoj narudžbi (Potvrda narudžbe). U trenutku prihvaćanja Ponude Ugovor se smatra sklopljenim. Ponuda Prodavatelja će sadržavati detalje Vaše narudžbe, cijenu i procjenu vremena isporuke za narudžbu. Vaša je odgovornost da nas kontaktirate i obavijestite ako postoji pogreška u Vašoj narudžbi, čim je prije moguće. Ako to ne učinite, prihvaćate da će neispravna narudžba biti poslana na Vašu adresu. Potvrda narudžbe se generira od strane Prodavatelja te prosljeđuje kupcu u trenutku završetka narudžbe. 
17. Plaćanje.
Sve cijene izražene su u euru (EUR) i kunama (HRK). Fiksna konverzija tečaja je 1 EUR = 7,53450 HRK. Cijene su prvenstveno izražene u eurima, a prikaz cijena u kunama se može odabrati pritiskom na gumb “Izaberi valutu”. Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja. Linderior d.o.o. (Prodavatelj) zadržava pravo promijeniti cijenu bilo kojeg proizvoda u bilo kojem trenutku.
18. Načini plaćanja.
Kupac se obvezuje naručene prodavatelju platiti : uplatom sredstava na transakcijski račun (internet bankarstvom ili općom uplatnicom). 
Sva se plaćanja vrše u eurima. 
19. Predračun / račun. 
Predračun će Vam biti dostavljen na e-mail adresu neposredno nakon zaprimanja narudžbe. Račun će Vam biti dostavljen neposredno nakon zaprimanja uplate kupca izvršene prema ponudi ili predračunu prodavatelja. Račun možete ispisati ili spremiti na Vaše računalo. Za sva pitanja u vezi računa / predračuna, kao i za ispostavljanje R1 računa – molimo, obratite nam se na info@linderior.com.
20. Procedura izdavanja R1 računa. 
Ako želite R1 račun, obvezni ste to naglasiti tijekom kupovine (u polju Napomena) ili slanjem poruke na info@linderior.com. U poruci nam trebate dostaviti sljedeće podatke: naziv poduzeća, adresa poduzeća i OIB. Po zaprimanju uplate, na e-mail ćemo Vam poslati R1 račun. 
21. Dostava. 
Mjesto za isporuku Vaših proizvoda bit će mjesto navedeno u Vašoj narudžbi. Proizvode koji se dostavljaju na području Republike Hrvatske dostavlja trgovačko društvo GLS Croatia d.o.o. 
Prodavatelj zadržava pravo pošiljku poslati bilo kojom drugom dostavnom službom, ako procjeni da je to u pojedinom trenutku nužno za ispunjavanje uvjeta ugovora odnosno dostave proizvoda kupcu.
22. Cijena dostave. 
Dostava je besplatna za sva ogledala do 90 x 90 cm, ili 120 x 50 cm ako je ogledalo pravokutnog oblika.
Sva velika ogledala (do 200 cm) dostavljamo besplatno na području Čakovca, Varaždina, Zagreba i okolice, dok se za ostatak Hrvatske mora individualno organizirati dostava uz nadoplatu.
23. Pakiranje robe. 
Proizvodi će biti zapakirani i zaštićeni tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan pošiljku preuzeti i pregledati pred dostavljačem, a sve kako bi se izbjegle naknadne reklamacije zbog mogućnosti oštećenja pošiljke prilikom dostave, te ih odmah reklamirati dostavnom radniku koji je robu isporučio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu i na otpremnici navesti sve primjedbe vezane uz dostavu (oštećenje ambalaže, manjak i sl.) te je tada predati dostavljaču, koji će je uzeti kao potvrdu o dostavi / preuzimanju.
24. Tijek isporuke. 
Nakon što Prodavatelj preda Vaš paket dostavnoj službi,dobit ćete e-mail potvrdu u kojoj će Vam biti dostupan Vaš broj pošiljke, kao i promjena statusa pošiljke (npr. promjena adrese isporuke, promjena termina isporuke i sl.). Ako niste na mjestu isporuke naznačenom u narudžbi, dostavljač će Vas naknadno kontaktirati ili ostaviti Obavijest  o prispijeću pošiljke s navedenim kontaktom, kako biste se dogovorili o idućem terminu dostave. U slučaju da propustite preuzeti narudžbu i da se paket vrati nama kao pošiljatelju, Prodavatelj će Vas kontaktirati radi ponovne dostave proizvoda o Vašem trošku. 
25. Rok isporuke.
Rok isporuke je 4-10 radnih dana, a počinje teći od trenutka zaprimanja narudžbe. Međutim, period potreban za proizvodnju odnosno dostavu može varirati te je vrijeme isporuke navedeno na stranicama i u potvrdi narudžbe samo indikativno. Mi ćemo učiniti razumne napore da dostavimo robu u navedenom roku, ali ne prihvaćamo odgovornost ako se narudžba ne dostavi u navedenom roku.
26. Povrat/Reklamacija. 
Kupljeni proizvod ili proizvode kupac je dužan pregledati prilikom zaprimanja pošiljke. Ukoliko proizvod ili ambalaža imaju materijalni nedostatak, kupac može odbiti zaprimiti pošiljku. Isto pravilo primjenjuje se i za provjeru sadržaja paketa (odgovara li isporučena roba u potpunosti naručenoj robi).
U slučaju reklamacije nedostatka koji nije bilo moguće otkriti pri preuzimanju robe, potrebno je uputiti reklamaciju putem e-maila: info@linderior.com ili pisanim putem na adresu Prodavatelja, sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.
27. Uvjeti za povrat nekorištene robe (pravo na jednostrani raskid ugovora)
1. Imate pravo u roku od 15 dana od dana dostave proizvoda kupljenog na daljinu jednostrano raskinuti ugovor bez navođenja razloga.
2. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, molimo Vas da nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom na: info@linderior.com u kojoj ćete navesti ime i prezime osobe na koju glasi narudžba, kontakt broj telefona, broj narudžbe, te broj računa na koji je potrebno vratiti novac, a možete koristiti i obrazac za jednostrani raskid ugovora.
3. Rok za jednostrani raskid iznosi 15 dana od dana sklapanja ugovora, tj. od dana kada je roba koja čini predmet ugovora predana u posjed potrošaća.
4. Povrat robe vršimo u potpunosti o svojem vlastitom trošku našom dostavnom službom.
5. Rok za povrat robe od trenutka raskidanja ugovora je 14 radnih dana, osim u slučaju da je usmeno dogovoreno drugačije. Kontaktirat ćemo Vas dan prije prikupa kako bismo Vas obavijestili o okvirnom terminu.
6. Povrat novca vrši se isključivo na bankovni račun klijenta u ime vraćanje robe. Sve druge vrste plaćenih usluga su bespovratne (dostava robe na određeni kat, pomoć pri slaganju namještaja i sl.). Povrat novaca i robe vrši se isključivo poštujući zakone Republike Hrvatske. Povrat novaca vršimo u roku od 10 dana od trenutka raskida ugovora.
7. Kupac je dužan vratiti neoštećeni proizvod, u originalnoj ambalaži na adresu koja je navedena na pošiljci uz prethodnu najavu na e-mail: info@linderior.com.

Upute za podnošenje prigovora
Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014), prigovor možete poslati putem elektroničke pošte na: info@linderior.com ili pisanim putem na: Linderior d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge, Nikole Tesle 10, 40323 Prelog .
U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, na prigovor ćemo Vam odgovoriti na isti način kojim je prigovor nama upućen i to u roku od 15 dana od primitka prigovora. U suprotnom se Kupac može obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.
28. Jamstvo kvalitete. 
Prodavatelj čini sve kako bi svaki proizvod koji isporuči bio ispravan i bez greške. Posebnu pozornost obraćamo na izradu i pakiranje proizvoda, kako bi kupac s istima bio u potpunosti zadovoljan. Ako ipak napravimo pogrešku prilikom izrade ili pakiranja proizvoda, jamčimo Vam da ćemo grešku ispraviti u najkraćem mogućem roku i u potpunosti o svome trošku.  

Informacije o Prodavatelju:

Sjedište:
Linderior d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge
Nikole Tesle 10
40323 Prelog

Izdvojena adresa za proizvodnju:
Linderior d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge, 
Mlinska 12, 40320 Donji Kraljevec
 
OIB: 21937564180
MBS: 070197987 
MB: 05724929
Sud upisa u registar: Trgovački sud u Varaždinu
Temeljni kapital: 2.500,00 eura uplaćen u cijelosti

E-mail: info@linderior.com
Telefon: 098/1390-248
Vlasnik: Sabina Gosarić
 
Erste&Steiermärkische Bank d.d., (adresa banke: Jadranski trg 3A, 51000 Rijeka, Hrvatska)
IBAN: HR9024020061101143669
SWIFT: ESBCHR22